Nog steeds in de ban van de Linde!
Wist je dat je jonge, verse lindebladeren aan salades kunt toevoegen?
Maar ik wilde iets anders proberen. Dit keer ging ik aan de slag met gedroogde lindebladeren.
Experimenteren met Lindebladeren
Stap 1: Drogen van de bladeren. Ik verzamelde kleine lindebladeren en verspreidde ze netjes op een droogrek. Na twee dagen waren ze knisperend droog. Let op, gebruik alleen de jonge, kleine bladeren voor dit recept.
Stap 2: Verwerken tot poeder. Ik vermaalde de droge bladeren in een koffiemolen tot een fijn groen poeder. Na enkele herhalingen had ik uiteindelijk 35 gram lindebladpoeder.
35 gram lindebladpoeder
1 eiwit15 gram bloem
25 gram boter
20 gram suiker
Bereidingswijze:
- Eiwit loskloppen: klop het eiwit losjes, niet stijf. Je wilt een luchtige massa.
- Toevoegen van bloem en suiker: roer de bloem en suiker door het eiwit.
Lindebladpoeder zeven: zeef het lindebladpoeder en voeg het toe aan het mengsel. Dit voorkomt dat er harde stukjes in het deeg zitten.
Boter toevoegen: Roer de gesmolten boter door het beslag.
Bakken: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius., smeer het deeg in een dunne laag uit over een vel bakpapier.
Bak de koekjes gedurende drie minuten. Zodra de randjes lichtbruin beginnen te worden, haal je ze uit de oven.
Resultaat: Het resultaat is een origineel, knapperig koekje dat subtiel naar linde smaakt. Voor een extra twist kun je proberen de koekjes direct na het bakken op te rollen.
Als het jou lukt, laat het me dan weten!
Conclusie:
Lindebladkoekjes zijn een verrassend en origineel lekkernij die de veelzijdigheid van lindebladeren laten zien. Het experimenteren met verschillende delen van de lindeboom blijft een boeiende ervaring.
Probeer dit recept uit en deel je resultaten met ons.
We zijn benieuwd naar jouw creaties!
Blijf ons volgen voor meer inspirerende kruidenverhalen en recepten.
Tot de volgende keer!